Szegény Zazán nevet ma a világ, pedig nem ő a hibás

A röhejes nekifutás tényleg röhejes, de ez bizony Antonio Conte szövetségi kapitány hibája volt. Erre mondják spanyolul, hogy Conte "edzői rohamot" kapott, ami rendszeresen olyankor jelentkezik, amikor egy edzőt túlsztárolnak. A 120. percben küldte be szegény Zazát Chiellini helyére. Komolyan azt hitte, hogy majd ezen múlik a tizenegyespárbaj, és Zaza jobb eséllyel rúgja be, mint a minden futballhájjal megkent hátvéd?

A két évvel ezelőtti vébén Van Gaal hasonlót húzott, amikor a Costa Rica elleni negyeddöntőn csak a tizenegyesekre kapust cserélt, és Cillessen helyére küldte be Tim Krult. Az a csere bejött, de egyébként is van egy nagy különbség ebben az esetben a kapus- és a játékoscsere közt.

Tizenegyespárbajban egy kapus nem tud hibázni, egy játékos viszont csak azt tud. Ha az előbbi nem véd, senki egy rossz szót nem szól, míg az utóbbi hibáján mindenki felháborodik. Az olasz-német negyeddöntő végén a játékosok összesen hét tizenegyest hibáztak el, ami eleve mutatja, hogy mekkora volt a tét, és mennyire nyomasztotta a feszült és ekkor már nagyon fáradt játékosokat.

Conte, akit eddig jogosan istenített mindenki az Eb-n, valószínűleg azt hitte, arra is képes, hogy így belenyúljon a meccsbe, és ezzel a húzással verje meg a németeket. Pedig ez csak egy edzői roham volt, amivel olyan terhet tett Zaza vállára, amit ő nem bírt el. Ettől persze még neki sem kellett volna olyan nevetségesen nekifutnia.