Elbarikádozta magát egy szamurájkarddal hadonászó férfi Los Angelesben

külföld
2016 július 04., 05:04
comments 69
A Japanese Village Plaza Los Angeles Kis Tokió-negyedében. Fotó: Prayitno / Flickr CC BY 2.0
photo_camera A Japanese Village Plaza Los Angeles Kis Tokió-negyedében. Fotó: Prayitno / Flickr CC BY 2.0

Egy eszcájgboltban barikádozta el magát egy szamurájkarddal hadonászó férfi Los Angeles japán-negyedében, Kis Tokióban. A Los Angeles-i rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a Japanese Village Plaza egyik biztonsági őrével keveredett vitába. Az őr távozásra szólította, amire a férfi egyre agresszívebbé vált és "mentális betegség tüneteit kezdte mutatni".

"Olyan emberekhez kezdett beszélni, akik nem voltak ott, aztán zavarbaejtő kijelentéseket tett, amik aggasztani kezdték az üzletvezetőt" - mondta Donald Graham rendőrszázados.

A bolt alkalmazottai és vásárlói menekülőre fogták, az üzletvezető pedig riasztotta a rendőröket. Amikor azok kiérkeztek, a dühöngő férfi elkezdte felfegyverezni magát a boltban árult termékekkel, végül egy szamurájkarddal hadonászva elbarikádozta magát, és öngyilkossággal fenyegetőzött.

"Egy ideig úgy tűnt, hogy megadja magát, de sajnos újra feldühödött. Most egy szamurájkard és egy hosszú pengéjű kés van nála" - mondta Graham százados, aki azt cáfolta, hogy a férfi túszokat is ejtett volna. Egyelőre sérültekről sem érkezett jelentés. (Via ABC7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.