A macedón rendőrök 96 migránst találtak egy elhagyatott teherautóban

A hatóságok szerint a Szíriából, Afganisztánból, Iránból és Pakisztánból származó menekültek illegálisan léptek be Macedónia területére Görögországból, és egy járőr fedezte fel őket az ország fő autópályáján, a dél-macedóniai Gyevgyelija határtelepülés közelében. A teherautó vezetője nem volt ott, amikor átkutatták a járművet.

Macedónia március elején lezárta határait és ezzel az ún. nyugat-balkáni migrációs útvonalat, amin át tavaly több mint 1 millió migráns érkezett Európába. Azóta a görög-macedón határon átívelő embercsempészet nagyon megugrott.

Gyevgyelija nincs messze a görög Idomeni településtől, ahol a közelmúltig a migránsok nagy sátortábora működött. Az idomeni tábor lakói abban reménykedtek, hogy a határátkelők újra megnyílnak előttük, és vonakodtak beköltözni a határtól távolabb fekvő, de jobban felszerelt fogadóközpontokba. A táborban március elején még több mint 14 ezren éltek, de a számuk fokozatosan csökkent, ahogy az emberek rájöttek: a macedón hatóságok nem fogják meggondolni magukat. A hevenyészett sátortábort a görög hatóságok májusban felszámolták. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.