Elítélték a gyilkos szamarak gazdáját

ÁLLAT
2016 július 05., 12:36
comments 102

Gondatlan emberölésben bűnösnek mondta ki a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, akinek a szamarai 2013 májusban kiszöktek a magyarszecsődi farmról, és megtámadtak egy motorost. A motoros leesett a járműről, a szamarak pedig mintegy 50 méteren keresztül vonszolták, testét megtaposták és több helyen megharapták.

photo_camera Fotó: police.hu

A szamarak támadása, a taposások, a harapások és a vonszolás miatt a motoros nagy számú külső és belső sérüléseket - többek között többszörös csonttörést - szenvedett el, amelyek következtében kialakult heveny idegrázkódtatás miatt a helyszínen meghalt.

A farm ugyan kerítéssel volt körbevéve, de a kaput nem jól zárták be, így tudott a két szamár kiszökni. A bíróság a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette - derül ki a birosag.hu-ról.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész téves minősítés, így a bűncselekmény halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítása érdekében, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentette be fellebbezést.

Az állatok tulajdonosa ugyan őstermelő volt, de ezen tevékenysége nem terjedt ki a szamarakra, azokat nem tenyésztette, nem regisztráltatta és nem látta el chippel. Az állatokat, Szamócát és Mukit a Noé Állatotthon vette magához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.