Mészáros Lőrinc zseniális logikával magyarázta meg, hogy miért nem szerepel a vagyonnyilatkozatában a 700 milliós horvátországi villa

gazdaság
2016 július 05., 11:11
comments 208

Teljesen véletlenül derült ki, hogy a cégeivel a közbeszerzéseken parádésan szereplő felcsúti polgármester, Orbán Viktor jóbarátja, Mészáros Lőrinc szert tett egy horvátországi nyaralóra is.

A zadarski.hr beszámolt be arról, hogy az Európa-bajnokság után a horvát válogatott Ivan Rakitic egy olyan tengerparti, kétszintes, medencés villában nyaralt, ami Mészáros Lőrincé. A nyaralás nem volt hosszú, mert a hír megjelenése után huligánok bedobálták az Ugljan szigetén lévő villa ablakait, Rakticiék pedig elmenekültek.

De ott maradt a villa. Az is kiderült, hogy a Rakticiéknek is pompásan megfelelő villát tavaly vette Mészáros Lőrinc 2,2 millió euróért. Az árban benne lehetett, hogy mindössze 15 méterre van a tenger.

Mészáros polgármesteri vagyonnyilatkozatában feltüntet ugyan egy horvátországi nyaralót, de az Vir szigetén van. Hogy ez hogyan maradhatott ki, arra kérdezett rá a hvg.hu. A polgármesteri hivatal válasza szerint:

„Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Bizonyos televíziós híradásokban és honlapokon megnevezett horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában”.

Mészáros féltve őrzött vagyonnyilatkozatában hat céget nevez meg, amiben van tulajdonrésze:

a Mészáros és Mészárost, a Mészáros Autó Javítót, a Búzakalász 66-ot, az Aranykorona Zrt-t, a CLH-t és a CLH klímajavítót.  

Ha tippelni kell, akkor a közbeszerzéseket sorra nyerő Mészáros és Mészáros Kft. nevén lesz a villa. Ez a cég fele-fele részben Mészáros Lőrinc és felesége tulajdona. Csak ebből a cégből 5,3 milliárd osztalékot vettek ki Mészárosék az elmúlt két évben. De lehet, hogy mégis valamelyik másik csodálatosan gyarapódó cége lesz a megoldás.

A jól értesült horvát lap arról is írt, hogy Mészárosnak van jachtja is a közeli Zadaron. Erre is rákérdezett a hvg, de valahogyan nem érkezett az érdeklődésre válasz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.