Zambia öt év alatt 2000 vízilovat ölne meg

ÁLLAT
2016 július 05., 17:11
comments 106

Legalábbis a kormány feltámasztotta az erről szóló tervét, amit június 14-én függesztett fel az állatvédők tiltakozása miatt. A kormány a tervei szerint fizető trófeavadászokkal végeztetné el a piszkos munkát. Állatvédő csoportok szerint viszont nincs szilárd tudományos alapja annak, hogy a vízilovakat ilyen arányban irtani kezdjék a Dél-Luangwa Nemzeti Parkban.

link Forrás

A kormány az állatirtásra több okot is adott, például, hogy megelőzzék a vízilovak által is terjesztett lépfene terjedését, hogy elejét vegyék a vízilovak túlszaporodásának, illetve azt is mondták, hogy túl kevés a víz ahhoz, hogy a vízilovak mellett a többi vadállatnak is elég legyen.

Csakhogy most nincs lépfenejárvány, és az elmúlt öt évben sosem volt ilyen magas a vízszint – mondta Will Travers, a Born Free Foundation (Szabadnak Született Alapítvány) elnöke, aki szerint a kormány vezető tisztségviselői június 22-én Lusakában úgy döntöttek, mégis irtani kéne a vízilovakat. Travers írt Zambia elnökének, Edgar Lungunak, hogy álljon el a vízilógyérítéstől, és hogy tegye nyilvánossá a mészárlás tudományos hátterét. (New Scientist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.