A rendőrség füvezés miatt nyomoz a ligetvédők ellen

2016 július 6., szerda 14:52
394

A police.hu-n megjelent egy hír, miszerint a rendőrök jegyzői felkérésre a birtokvédelmi határozat végrehajtását elrendelő végzés alapján intézkedtek a Városligetben, ahol ligetvédők tiltakoztak a munkálatok ellen.

A hír szerint a terület átadása után a biztonsági szolgálat munkatársai több helyen kábítószer-fogyasztásra utaló jeleket találtak, ezért a rendőrök kábítószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet. A kutya több helyen is jelzett, ami alapján a rendőrök megkezdték a helyszíni intézkedést és a szemlét.

A rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat (marihuánát) és eszközöket találtak, amik lefoglalása megtörtént.

Ezt bizonyítandó közöltek egy képet egy koszos kanálról:

Fotó: police.hu

Egy fotót egy hamutartóról, egy sprotnis konzervről, dohányról, öngyújtókról és cigarettacsikkekről:

Fotó: police.hu

Illetve egy képet egy zacskó zöldségnek vagy gaznak kinéző növényféléről:

Fotó: police.hu

A BRFK büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt – írja a police.hu.

A Ligetvédők ezzel kapcsolatban ezt írták ki a Facebookra: „A rendőrség 7 órakor körbevette, majd kiürítette a tábor helyszínét. Ezután 11 órakor átadták a területet a biztonsági őröknek. Majd 15 óra után helyszínelő nyomozók jelentek meg a tábor területén, keresőkutyákkal. Tehát az időközben eltelt körülbelül 4 óra alatt a biztonsági őrök bármit elhelyezhettek a területen, így a rendőrségi kutatás eleve értelmetlen, különösebb bizonyító ereje nincs.”

Helyszíni tudósítónk, Tamás Bence Gáspár szerint az öt órára bejelentett tüntetésre sokkal többen lettek a ligetvédők, mint ma bármikor. Azok, akik bent laktak, megpróbálják visszaszerezni a cuccaikat a biztonsági cég embereitől, de azok nem adják oda őket, állítólag holnap kaphatják vissza.

Szerda délután 5 óra körül pár száz tüntető a Városligetben röviddel a bejelentett demonstráció előtt (Fotó: Tbg)

Update 17:40

63 emberrel szemben intézkedett a rendőrség szerdán a budapesti Városligetben, közülük 12-t előállítottak, egyiküket hivatalos személy elleni erőszak, a többieket szabálysértés továbbfolytatása miatt – írja a police.hu, ami szerint jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt jártak el a rendőrök a Városligetben, az Olof Palme sétány 3-5. szám előtt, mivel egy magánszemély által bejelentett rendezvény helyszínén a jelenlévők elállták az utat, megakadályozták egy munkagép bejutását a területre, a rendőri felszólításnak nem tettek eleget, és magatartásukkal ellenszegültek a jogszerű intézkedésnek.

Update 21:12

A rendőrség frissítette a hírét, bekerült a képek közé egy olyan, ahol sok fecskendő van, bár az eredeti hír marihuánáról szólt.

A ligetvédők szerint az előző képeken egyikük gyógyteája volt, meg a Kapitány nevű társuk kanala. Nagy Dávid, a tiltakozók egyik szóvivője a 444-nek azt mondta:

„A legelején kimondtuk, hogy ide nem lehet illegális szert behozni és fogyasztani, mert ez nem a hely. Ráadásul a rendőrök főleg a korai időkben napi szinten jöttek ellenőrizni és megszámolni minket. És ugyanezt a biztonsági őrök is megtették.”

Szerinte megpróbálják lejáratni őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt