Baán László szerint helyreállt a jogszerű állapot a Városligetben

Szerda reggel több száz rendőr jelent meg a Városligetben, aztán több órás huzavona után kipaterolták a ligetvédőket a volt Hungexpo-éület telkéről, ahová a Magyar Zene Háza épülne. A Városliget Zrt. birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és találtak is egy jegyzőt, aki halandó volt kiadni egy birtokvédelmi határozatot a ligetvédők ellen: Kocsis Máté józsefvárosi hivatalvezetőjét.

A ligetvédők szerint viszont a határozat jogellenes, mert nem értesítették őket róla, és nincsenek benne megfelelően megnevezve sem.

De ez mindegy, már kipaterolták őket a területről. Reggel óta a kerítés körül demonstráltak több száz szimpatizánsukkal, de nemrég elvitték a rendőrök az akció vezérét, Komáromy Gergelyt, a Riddim Colony énekesét.

Baán László, a Liget-projekt kormányzati felelőse és a Városliget Zrt. vezetője rögtön ki is adott egy közleményt, azt írta, hogy

helyreállt a jogszerű állapot a Városligetben – indulhat a park átfogó megújítása.

Gratulálunk Baán úrnak!

Fotó: Tbg

Délután 2 óra felé be is ért a rendőrség által már lezárt területre a markolót szállító teherautó, aminek a korábban a tüntetők órákon át akadályozni tudták a haladását.