Boston legbecsületesebb taxisa visszavitt 187 ezer dollárt jogos tulajdonosának, de nem pont azt kapta érte, amire számított

PÉNZ
2016 július 06., 08:10
comments 86

Raymond "Buzzy" MacCausland 72 éves bostoni taxisofőrre nem először mosolygott rá a szerencse. 30 éve a reptéren már egyszer talált 10 ezer dollárt, de ő már akkor is becsületes fickó volt, és visszajuttatta a pénzt a tulajdonosának, még ha nem is kapott érte cserébe semmit.

photo_camera Boston taxi / Foto: Wikimedia Commons

Most még durvább dolog történt Buzzyval: 187 ezer dollárt talált a hátsóülésen, miután egy hajléktalan férfit, aki hirtelen rengeteg pénzt örökölt, kirakott egy szállodánál. Buzzy fején három gondolat cikázott át:

  1. A fickó veszedelmes lehet, utána kéne vinni a pénzt.
  2. Nagyon gyorsan el kell tűnni a szajréval együtt.
  3. A rendőrségen a helye a pénznek.

Buzzy végül a harmadik opció mellett döntött, a yardon pedig, az asztalra borítva, szájtátva figyelte, hogy mekkora halom pénzről van szó. De az igazán nagy pofáraesés csak ezután következett. A rendőrök előkerítették a pénz gazdáját, ő viszont nem hálálkodta túl a dolgot: egy 100 dollárossal szúrta ki a becsületes megtaláló szemét. Buzzy kicsit csalódott volt, de a nyilatkozatából úgy tűnik, lelkiismereti okból nem tudta volna eltenni a nagy zsetont.

A történet legszebb része mégis a zárófejezet. Buzzy a rendőrségről visszavitte a szállodába a szerencsés hajléktalan férfit. És mielőtt a fickó kiszállt, Buzzy fején azért átfutott a gondolat, hogy ha megint ott felejtené a zsákot, még egyszer visszaadná-e a pénzt a hálátlan fickónak. (NYDailyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.