Megvan a szezon első magyar focisikere (de még sincs)

futball
2016 július 06., 11:45
comments 150

A magyar bajnok Ferencváros játék nélkül jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjében, miután a második körben kisorsolt ellenfele, az albán Skenderbeu keresetét szerdán elutasította a nemzetközi Sportdöntőbíróság - írta az MTI még kora délután, de aztán pár órával később kiderült, hogy ez nem igaz, játszania kell a Fradinak.

Az UEFA azok után indított vizsgálatot, hogy több gyanús kimenetelű hazai és nemzetközi mérkőzésről szerzett tudomást, amelyen részt vett az albán csapat. A Skenderbeu fellebbezett a döntés ellen, de a bíróság helyben hagyta a szövetség júniusi ítéletét.

Ezlrt írta azt az MTI, hogy a magyar csapatnak - amely eredetileg csak a második körben kellett csatlakozzon a mezőnyhöz - elég két nyertes párbajt megvívnia ahhoz, hogy felkerüljön a BL főtáblájára. A harmadik forduló sorsolását július 15-én tartják a svájci Nyon városában.

De ez nem így van.

Kisorsolt ellenfelének kizárása ellenére mégis pályára kell lépnie a Ferencvárosnak a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.

Az európai szövetség (UEFA) szerda délután arról számolt be a honlapján, hogy az albán bajnok Skenderbeu helyett a mögötte ezüstérmes Partizani lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Az új rivális eredetileg az Európa Liga-selejtezőben volt érdekelt, ahol az első forduló első mérkőzésén gól nélküli döntetlent ért el szlovák vendége, a Slovan Bratislava ellen. A két gárda a csütörtökre kiírt visszavágót már nem játssza le, és a szlovák együttes automatikusan a második körbe jutott.

A Ferencvárossal egyébként szerződést hosszabbított Thomas Doll, a csapat német vezetőedzője. A tréner segítőivel együtt 2017-ig volt elkötelezve a zöldekhez, de az egyezséget most 2019-ig meghosszabbították.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.