Négymilliós kártérítést fizet az állam a rossz körülmények közt fogva tartott tescós rablónak

Négymillió forint kártérítést ítélt meg a bíróság annak a férfinak, aki társaival együtt még 2005-ben megölt egy pénzváltással foglalkozó kalocsai házaspárt és rabolt ki egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco parkolójában.

A gyanúsítottakat 2014. februárjában ítélték első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre a Fővárosi Törvényszéken, de idén januárban a Kúria kimondta, hogy a végzés törvénysértő volt. Ez a döntés ügy érdemét nem érinti, megismételt eljárás folyik, a férfi viszont továbbra is előzetesben van, és az elégtelen állapotok miatt bírósághoz fordult.

A törvényszék kedden több tételben ítélt meg kártérítést a férfinek: "rossz körülmények közötti séták" miatt 500 ezer, silány élelem miatt 1 milllió forint üti a markát, de 10 ezer forintot kap a hajvágással kapcsolatos panaszai miatt is.

Állítása szerint a fővárosi fegyházban rendszeresen jéghideg vízben kellett mosakodnia, esténként pedig kapcsolgatták a zárkájában a villanyt. A rabló egyébként nem elégedett az ítélettel és "folytatja igazságáért és szabadságáért zajló küzdelmét." (Blikk)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.