A Liget-projekt biztonsági őre a rendőröket sem kímélte

Tbg
Budapest
2016 július 07., 16:54

„Bazmeg, mikor fogtok intézkedni??4!!4!?!”

- üvölti Tóth Csaba biztonsági őr magából kikelve a rendőrnek* a Hungexpó területén tegnap a Városligetben.

* - Olvasónk írja, a leüvöltött rendőr nem akárki, főleg nem egy kisrendőr, amit eleinte írtam. Olvasónk szerint alezredesként ő irányította a helyszínen mozgó rendőri egységeket.

A Ligetvédők és szimpatizánsaik ekkor már kint demonstráltak, néhányan pedig megpróbálták lecsavarozni a kerítésre került osb-lapokat. Erre az Infinity Security emberei mindenféle tárgyat vakon kifelé hajigáltak a táborból, majd a kisebbik kaput kinyitva egy kutyával próbálták elijeszteni a Liget-projekt ellen tiltakozókat.

A tüntetők ekkor megragadták a nyitott vaskaput, és nem engedték visszazárni.

A rendőrök - akik a rend fenntartásáért voltak ekkor már felelősek - elég gyorsan felsorakoztak a biztonsági emberek és a demonstrálók közé.

Ám felthetően Tóth Csabának ez meglehetősen puhány megoldásnak tűnt, nyilván nem ehhez szokott a lelátókon, de az, ahogy a rendőrrel beszél, egészen elképesztő.

Úgy látszik, nem ahhoz van szokva, hogy a rendőrség nem úgy végzi a dolgát, ahogy ő szeretné.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.