Hárommillió forintnyi jenért kelt el egy fürt szőlő Japánban

Tbg
mezőgazdaság
2016 július 07., 20:49
comments 86

A szigetországban egészen máshogy tekintenek az ételre mint akár Ázsia más területein vagy Európában. Hihetetlenül jó minőségben állítják elő a zöldséget és gyümölcsöt, utóbbi pedig egyenesen szinte ékszernek, presztízberuházásnak számít.

photo_camera Farmer és szőlő 2008-ban (Fotó: STR / JIJI PRESS / AFP)

Ennek ékes bizonyítéka, hogy egy fürt Roman Ruby nevű szőlőfajta egy fürtje 3,1 forintnyi japán jenért kelt el egy árverésen, a fürtöt egy gazdag üzletember vásárolta meg.

Pedig a csemegeszőlő fajtát nem is olyan régen termesztik, 1994-ben kezdte el az Isikava (Ishikawa) prefektúra a fudzsiminori (Fujiminori) nevű fajtából tenyészeni, 2004-ben léptek vele piacra. A szőlőszemek szigúran 20 grammosak egyenként, cukortartalmuk 18%.

Egyébként nem a szőlő a japán gyümölcsaukciók királynője, az ugyanis a dinnye. Tavaly a legdrágább gyümölcsöt 1,5 millió jenért vittak haza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.