Mész a Balcsira, kéne majd lent kaja-pia meg WC-papír, de nem akarod sorbanállással tölteni az idődet? Akkor irány a tesco pont hu!

hirdetés
2016 július 07., 07:35
comments 27
ad

Hétvégén Balaton? Bulykah a haverokkal? Családi pancsi a langyos hullámokban? Tökmindegy - az biztos, hogy ha az ember végre lejut a vízhez, a legkevésbé sem akarja bevásárlással elpocsékolni a nyaralóidőt. Milyen jó lenne inkább hét közben, a gép mellől vagy akár a mobilon lezavarni a válogatást, sorbanállást, akár még a fizetést is, és csak felkapni a cuccot a siófoki Tescóban, amikor végre, végre már ott hullámzik szinte a lábaink előtt a Balcsi.

photo_camera Sőt, nem is jön házhoz, ha nem akarod, csak a parkoló szélére, Siófokra

Hát pont ez az ötlet született meg a Tesco menedzsereinek fejében is - alighanem saját élmények alapján. Az eddig is létező házhozszállításos és áruházi parkolói átvételes szolgáltatást csiszolták tovább, hogy egy kifejezetten a balatoni nyárra szóló online vásárlásos lehetőség legyen belőle. A 444 pedig elküldte tesztvásárolni a munkában megfáradt Promó Ottót, aki a jól megérdemelt lubickolás előtt kipróbálta, milyen ez. Munkaidőben intézni a bevásárlás kínos, időpocsékolós részét, és a normál, tötyögős ügymenetet meghekkelve az M7 és a Balaton közti Tesco parkolójának épp csak a csücskét érintve beszerezni a fagyasztott cuccokat, a pékárut, sört, kutyakaját, bébitápszert egy lendülettel.

A Tesco weboldalán indul a móka, kezdhetünk regisztrációval is, de a virtuális kosarat már az adminisztratív teendők előtt is meg lehet pakolni minden földi jóval, ami a balatoni nyaraláshoz kellhet:

photo_camera 30-on túl nincs magyar, akinek ne lenne ott a nyári nosztalgia-listáján ez a gasztro-legenda

Ha telefonról, tabletről válogatnánk, kényelmesebb a mobilappot használni, almás, robotos, ablakos mobilokra is megírták a szoftvert.

Ha megvan minden, fizethetünk előre is, de választhatjuk az átvételkori fizetést is. (Készpénz kizárva - a kiszállítónál nem lehet pénz, hogy ne kelljen fegyveres őrökkel kísértetni.) És persze ki kell választanunk, melyik időablakban akarjuk átvenni a csomagot: jelenleg reggel 9 és 11, vagy este 6 és 8 között várhat ránk a teherautó Siófokon.

Mert a kaja-pia-miegymás teherautóval érkezik, a Tesco logisztikájában a székesfehérvári áruházra bízták a Click and Collect szolgáltatás komissiózását, innen hozza le egy vadiúj Merci Sprinter (aminek a végsebességét a cég Ivecóival szemben 90 helyett 110-re korlátozták, ami egy Újabb Érdekes Adat) a vásárlónként takarosan rekeszekbe rendezett árut. Figyelem: teszkósszatyor nincs, a cég mára belátta, hogy az nem menő. Érdemes papírdobozzal, saját szatyorral készülni, vagy persze be lehet önteni mindent a csomiba, majd szétválogatjuk a nyaralóban, vagy az apartmanház előtt.

Hogy hétfőn délben vagy akár csütörtök éjjel szedjük össze a neten, ami kell, mindegy: két héttel az érkezésünk előtt már összeállíthatjuk a listát. Ottó reggel kilenc előtt pár perccel érkezett Siófokra, a Tesco parkolójának szervizútján az aszfaltra festett jeleket követve végül ebben a parkolóban kötött ki:

photo_camera Piros pont jár a netes vásárlóknak Siófokon

Atomóra-pontossággal, kilenc-nulla-nullakor befutott a Sprinter is, puttonyában minden jóval, friss zöldségtől Túró Rudiig:

photo_camera Ez a Merci hozza a nyaralós tápot Fehérvárról Siófokra

A raktérben külön térben vannak a szárazáruk (ez is szakkifejezés!), külön hűtőrekeszben a fagyasztott holmik. Menet közben a motorról működik a hűtőkompresszor, amíg Siófokon áll a mobilbolt, szép csendesen, füstmentesen konnektorról megy a fagyasztó. Az átvétel, papírmunka, pakolás pár pillanat. Ottó után érkezett egy helyes vásárlópár is, akik megengedték, hogy illusztrációt csináljunk belőlük:

photo_camera A netes vásárlás fizikai része animgifen

A klasszikus tescós bevásárlási ügymenet ugye a következő: megérkezik - közelhelyet - nincsközelhely - megyegykört - mégmindignincs - mérjösszelém - messzebbparkol - nekinyitja - káromkodik - nincsszázas - bemegyszázasért - bedugjaaszázast - beragadtakislánc - kikotorjaaszázast - káromkodik - felvesziaszázast - jobbrahúz - holasör - holakenyér - másikvégén - káromkodik - holazásványvíz - aholasör - káromkodik - ezarövid - azmegyjobban - átállok - mégisamaz - namindegy - errőlszámlát - vanekód - nincskód - ügyfélszolgálaton - magábankáromkodik - számlátkap - kitolja - nekitolja - káromkodik - kipakol - visszaviszi - jönakoldus - ittaszázas - nekinyitja - káromkodik - besorol - hurrányaralunk - kiolvadt.

Hát ennél ez így most egyszerűbb volt. Ha van időd hétközben kattintgatni, tudod, mi kell a hétvégén vagy az üdülés alatt, ha nem zavar, hogy spórolsz egy valag pénzt az impulzusvásárlások elmaradásával és a sorok között keresgélés helyett inkább futnál le a vízhez, amikor már ott van az orrodban a Balaton illata - akkor a Tesco online vásárlása siófoki átvétellel pont neked szól!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.