Rogánék korábbi kedvenc ingatlanfejlesztője pert nyert a Belvárossal szemben

POLITIKA
2016 július 07., 09:36
comments 29

Első fokon pert nyert a Fashion Streetet üzemeltető Csipak Péter belvárosi önkormányzattal szemben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán kimondta, hogy az belvárosi önkormányzat jogellenesen mondta fel a Csipak Péter milliárdos érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt.-vel a Deák Ferenc utcára (Fashion Street) 50 évre kötött megállapodást - írja a Hvg.hu.

A Rogán Antal által vezetett önkormányzat még 2009-ben kötött közterület-használati szerződést a céggel 50 évre, amit aztán idén márciusban felmondtak. A lépést azzal indokolták, hogy nem elégedettek az ott kialakított teraszok színvonalával. Az önkormányzat döntését az Immobilia Zrt. aztán megtámadta.

A bíróság szerdán ezt kimondta, és kötelezte az önkormányzatot az Immobilia Zrt. perköltségének megfizetésére. A kihirdetett ítélet szerint az Immobilia Zrt. közterület-használati szerződése továbbra is fennáll és jogosult a Deák Ferenc utcát továbbra is használni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.