Áder és +1-e az olimpia elején, Orbán és +1-e az olimpia végén utazik Rióba

POLITIKA
2016 július 08., 10:02
comments 81

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése elfogadta, hogy melyik állami vezetőket utaztatják ki Rióba, az idei nyári olimpiára. A lista alapján Áder János az olimpia megnyitóján, Orbán Viktor viszont a végén - a kajak-kenu utolsó versenynapján és a vízilabdatorna helyosztóin lesz kint.

A köztársasági elnök és a miniszterelnök is vihet magával még egy embert.

A minisztériumok közül a sportért is felelős emberi erőforrások minisztériuma képviselteti magát a legerősebben, Balog Zoltán miniszter mellett Lengyel Györgyi és Szabó Tünde államtitkárok, és még Bathó Ferenc gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár is kiutazhatnak.

Orbán Viktor miniszterelnök (j), Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter (b) és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke (k) a lelátón a franciaországi foci-Eb F csoportja második fordulójában játszott Izland–Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. (Fotó: Illyés Tibor / MTI)
photo_camera Balog miniszter már az Eb-n is együtt szurkolhatott Orbán miniszterelnökkel, erre Rióban is lesz lehetősége. MTI Fotó: Illyés Tibor

Utazik a honvédelmi miniszter is, mondjuk Simicskó István a honvédelem előtt a sportért is felelt. És még egy főpolgármester-helyettes, Szeneczey Balázs is a MOB pénzén utazhat az olimpiára.

Fideszes politikus, de sportági szakszövetségének elnökeként utazik Németh Szilárd és Csampa Zsolt.

A bukott államfő, Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vendégeként vehet részt az olimpián. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.