Amerikai diplomatával dulakodott egy orosz rendőr

2016 július 8., péntek 7:20
77

Június végén érkeztek jelentések arról a június 6-i esetről, amikor egy amerikai diplomata és egy orosz rendőr dulakodni kezdett a moszkvai amerikai nagykövetség előtt. A Washington Post akkor követségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a rendőr támadta meg a diplomatát, orosz tisztviselők pedig ennek az ellenkezőjét mondták.

Ehhez képest most egy orosz tévécsatornán leadták a biztonsági kamera felvételét, ami szerint egyértelmű, hogy miután egy taxiból kiszáll az amerikai, az orosz rendőr azonnal ráront, majd komikus dulakodás kezdődik az ajtó előtt, majd az amerikai megpróbál bekúszni az ajtón:

Egy orosz külügyminisztériumi szóvivő szerint a rendőr az amerikai férfi iratait akarta ellenőrizni, hogy biztos legyen afelől, hogy a férfi nem jelent fenyegetést a követségre nézve, de az együttműködés helyett könyökkel arcon vágta. A szóvivő szerint a követségi alkalmazott diplomáciai álca alatt működő CIA-ügynök volt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt