Eddig hét embert nyársaltak fel a bikák Pamplonában

külföld
2016 július 08., 17:15
comments 143

Eddig hat külföldi és egy spanyol kaptak szúrt sebeket az állatok szarvától, amikor a pamplónai bikafuttatáson a bikák elől futkorászott. A helyi kormányzat közleménye szerint egy 58 éves spanyol, egy 73 éves dél-afrikai és egy 48 éves kanadai férfi sérülései súlyosak. A többiek is megszúrták a bikák, de könnyebb sérülésekkel megúszták. Minden nap hat bikát eresztenek neki az embereknek egy szűk, 850 méteres útcán - Fotó: AFP/Eduardo Sanz NietoA közlemény szerint a felnyársalt férfiakon kívül még kilenc embert kellett kórházba szállítani, de ők csak futás közben sérültek meg. A teljesen értelmetlen turistaesemény egyébként Ernest Hemingway 1926-os, Fiesta, a nap is felkel című regénéynek köszönhetően vált világhírűvé. Azóta minden évben külföldi turisták ezrei érzik úgy, hogy fel kell ökleltetniük magukat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.