Nem piszkálta a magyar államadósság besorolását a Moody's

gazdaság
2016 július 08., 19:50
comments 30

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service, így nem jelentett be osztályzatmódosítást sem a péntek éjszakára kitűzött időpontban.

A Moody's listáján Magyarország szuverén adósosztályzata így továbbra is „Ba1”, felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással. A hitelminősítő által érvényben tartott magyar besorolás még a bóvliba lóg, egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől.

A cég a magyar szuverén osztályzat idei második potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, azonban péntek éjjel Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást. A Moody's idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először március 4-én szerepelt - a cég akkor sem hajtott végre módosításokat -, legközelebb pedig november 4-én kerül sorra.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.