Obama 1000 amerikai katonát küld Lengyelország védelmére

külföld
2016 július 08., 21:32
comments 211

A vasrói csúcson a NATO tagállamai megállapodtak arról, hogy négy zászlóaljat állomásoztatnak majd Kelet-Európában. Ezen felül Barack Obama még beígért 1000 katonát Lengyelországnak. Az amerikai elnök a a hidegháború vége óta ez a katonai szövetség legfontosabb pillanata. Hagnsúlyozta, hogy a szövetségnek most az Oroszország felől érkező fenyegetésre kell koncertrálnia. Cameron és Obama - Fotó: AFP/Alexey Vitvitsky/SputnikA britek 500 katonát küldenek majd Észtországba, Németország és Kanada pedig egy-egy zászlóaljat telepít Litvániába és Lettországba. Obama azt ígért, hogy jövőre páncélosokat is telepítenek majd Lengyelországba.

A találkozón David Cameron arról beszélt, hogy a Brexit ellenére Nagy-Britannia védelmi kérdésekben nem fog hátat fordítani Európának.

A tagállamok elfogadtak egy határozatot arról, hogy szorosabban együtt fognak működni a hibrid- és a cyber hadviselés területén, valamint közös tengeri műveleteket hajtanak végre az embercsempészet visszaszorítása érdekében. (BBC/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.