Afganisztánt is megjárt tartalékos volt a dallasi rendőrgyilkos

külföld
2016 július 09., 06:10
comments 214

Fegyverarzenált és bombakellékeket találtak a dallasi rendőrgyilkos, Mincah Xavier Johnson lakásán a rendőrök. Az immár egyedüli gyanúsított, 25 éves Johnsont a csütörtök éjszakai dallasi lövöldözés után egy parkolóházban kerítették be. Itt tűzharc robbant ki közte és a rendőrök között, amiben egy rendőr megsérült. Ezután egy ideig tárgyaltak vele, ennek során Johnson közölte, hogy

a feketék elleni rendőri erőszak miatt van felháborodva, és fehéreket, fehér rendőrtiszteket akar ölni.

Bomba is volt nála, végül ez lett a veszte: a rendőrök egy bombakereső robottal felrobbantották a bombát, a detonáció Johnsonnal is végzett.

A lakásán tartott házkutatás során a fegyverek mellett előkerült Johnson naplója is, ebben harctéri taktikákról is értekezett, illetve kiáltványokat írt arról, hogy hogyan kell lőni és mozogni a harctéren.

Kiderült az is, hogy Johnson 2009-ben tartalékosnak jelentkezett az amerikai hadseregbe, majd 2013-14-ben Afganisztánban szolgált. Hazatérése után 2015 májusáig volt tartalékos. A Fox News megtalálta egy régebbi barátját, aki szerint Johnson Afganisztán után változott meg. "Rossz társaságba keveredett, átment fekete párducba" - mondta, a radikális fekete polgárjogi mozgalomra utalva. Maga Johnson amúgy azt állította, hogy nincs köze semmilyen szervezett csoporthoz. (Via FOx News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.