Afganisztánt is megjárt tartalékos volt a dallasi rendőrgyilkos

Fegyverarzenált és bombakellékeket találtak a dallasi rendőrgyilkos, Mincah Xavier Johnson lakásán a rendőrök. Az immár egyedüli gyanúsított, 25 éves Johnsont a csütörtök éjszakai dallasi lövöldözés után egy parkolóházban kerítették be. Itt tűzharc robbant ki közte és a rendőrök között, amiben egy rendőr megsérült. Ezután egy ideig tárgyaltak vele, ennek során Johnson közölte, hogy

a feketék elleni rendőri erőszak miatt van felháborodva, és fehéreket, fehér rendőrtiszteket akar ölni.

Bomba is volt nála, végül ez lett a veszte: a rendőrök egy bombakereső robottal felrobbantották a bombát, a detonáció Johnsonnal is végzett.

A lakásán tartott házkutatás során a fegyverek mellett előkerült Johnson naplója is, ebben harctéri taktikákról is értekezett, illetve kiáltványokat írt arról, hogy hogyan kell lőni és mozogni a harctéren.

Kiderült az is, hogy Johnson 2009-ben tartalékosnak jelentkezett az amerikai hadseregbe, majd 2013-14-ben Afganisztánban szolgált. Hazatérése után 2015 májusáig volt tartalékos. A Fox News megtalálta egy régebbi barátját, aki szerint Johnson Afganisztán után változott meg. "Rossz társaságba keveredett, átment fekete párducba" - mondta, a radikális fekete polgárjogi mozgalomra utalva. Maga Johnson amúgy azt állította, hogy nincs köze semmilyen szervezett csoporthoz. (Via FOx News)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.