Elvétette a repteret egy amerikai utasszállító

Képünk illusztráció, nem ez a gépe tévedt el a Delta Airlinesnak. Fotó: Chung Chu / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A dél-dakotai Rapid City helyett 16 kilométerrel arrébb, az ellsworthi katonai légitámaszponton landolt a Delta Airlines egyik Airbus A320-as repülője. A gép, fedélzetén 130 utassal a minnesotai Minneapolisból tartott Rapid Citybe, amikor eltévedt.

A két, egymáshoz közeli reptér kifutópályái majdnem pontosan ugyanúgy vannak tájolva, nem is ez volt az első eset, hogy egy gép elvétette, melyik melyik. 2004-ben a Northwestern Airlines egy gépe tévedt itt el.

A kaland némi izgalmat okozott az utasoknak, akiket a landolás után arra utasítottak, hogy húzzák le az ablakok árnyékolóit. Az utasteret ezután kutyás katonai járőrök vizsgálták át. Összességében két és fél órát kellett így vesztegelniük a légitámaszponton.

Az incidens után a Delta kapcsolatba lépett az utasokkal és elnézést kért a kellemetlenségért. Az eltévedt gép személyzetét kivették a munkából, amíg az amerikai közlekedési felügyelet vizsgálata le nem zárul, nem dolgozhatnak. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.