Perlik a Snapchatet, mert túl sok rajta a szex

INTERNET
2016 július 09., 14:43
comments 110

A média fásult munkásai hajlamosak néha azt hinni, a fiatalokat a világon csak a szex érdekli. Mármint ez is tök fontos téma, az egyik legfontosabb, de mindennek van határa, a Snapchat dolgozóinak is lehetne annyi esze, hogy kicsit visszafogja az ilyen tartalmat.

A lányom szobájába is múltkor már direkt kopogás nélkül nyitottam be, és tessék, nem a tükör előtt állt magassarkúban a ruhában, amiről azt mondtam, csak szalagavatóra veheti fel, és akkor is csak harisnyával? Egy hónapig nincs telefon, a fiújával heti kétszer találkozhat. Megáll az ész, mire képesek.

Azt hiszem, káros dolog a fiatalokat óvni a szextől, és ezzel gátlásos, szorongó és agresszív felnőtteket nevelni belőlük, de ezzel nincs mindenki így.

Egy 14 éves tini és az anyja beperelték a Snapchatet és hirdetőit, mert besokalltak a szextől.

Mint bármelyik másik közösségi platformon, a Snapchaten is a közösség és a hirdetők állítanak elő tartalmat. A kaliforniai családnak az app Discovery szekciójában (szexciójában ;););) ) ajánlott cikkeivel van problémája.

BuzzFeed, a Vice vagy a Comedy Central. Ezeken az oldalakon nyilvánvalóan nem csak és kizárólag szexuális utalásokkal kattintásra csábító cikkek vannak, de a Snapchatre általában ilyeneket küldenek be, hogy a fiataloknak kedvezzenek.

A per nyolc címet tartalmaz, ami a 14 éves fiúnál (bár én valamiért azt gondolom, inkább az anyjánál) leverte a biztosítékot. Csak egy kis ízelítő belőlük:

Elgondolkodtató, hogy az idézett nyolc cikk mindegyike csupán három nap alatt, július 1. és 3. között jelent meg a fiataloknak ajánlott cikkek között.

A Snapchat mondjuk azt állítja, (egyelőre) nem értesültek a perről, de nagyon sajnálják, ha megsértettek valakit. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.