11 fős családot mészároltak le a mexikói drogkartellek háborújában

Tamaulipas állam, a Zetas és az Öböl-kartell háborúinak helyszíne. Fotó: Wikimedia

11 embert, köztük öt gyereket végeztek ki eddig nem azonosított fegyveresek Mexikó keleti partjaihoz közel, Tamaulipas állam fővárosában, Ciudad Victoriában, a vérengzést pedig a város több pontján további gyilkosságok követték.

Az elkövetők egyelőre ismeretlenek, de a rendőrség egyértelműen két bűnbanda összecsapásával magyarázza a történteket. A helyi rendőrkapitány elmondta, hogy a családdal - melynek kilenc tagja volt nő és csak kettő férfi - álmukban végeztek a kíméletlen gyilkosok.

Nem sokkal - egy órával - később újabb négy embert, két férfit és két nőt öltek meg, akik szintén egy családhoz tartoztak. Rajtuk kívül még egy férfit öltek meg a városban a kartellek háborújával összefüggésben.

Szintén vasárnap reggel bukkantak rá a helyi rendőrök egy olyan üzenetre, amely a Zetas drogkartell egy észak-keleti szárnyától származik, és arra utal, hogy az erőszak folytatódni fog. A tavalyi razziák sorozata után széthullott Zetas rivális gangjei élet-halál harcot vívnak egymással Mexikóban, megkeserítve ezzel települések tucatjainak - így Tamaulipasnak is - mindennapjait. (MexicoNewsDaily)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.