A bahamai külügyminisztérium figyelmezteti az USA-ba nyaralni készülő fiatal férfiakat

Bahama-szigetek kormánya azután jelentetett meg figyelmeztetést, hogy a héten ismét egy ártatlan fekete fiatalt öltek meg a rendőrök az Egyesült Államokban. A külügy közleményében arra kérik az USA-ba készülő fiatal bahamai férfiakat, hogy legyenek nagyon óvatosak.

Az egész egyfelől persze groteszk: a világ egyik legfejlettebb országába utazóknak adnak ki olyan figyelmeztetéseket, melyeket jellemzően konfliktusok terhelte fejlődő országokba szokás. Másfelől viszont nagyon is valós kérdésről van szó: a Guardian interaktív oldalán lehet látni, hogy tavaly összesen 1145 embert öltek meg a rendőrök az Egyesült Államokban és lakosságarányhoz viszonyítva sokkal többet a feketék közül.

Mint írják, közeleg a függetlenség napja, amikor rendre számos bahamai lakos külföldre utazik nyaralni, sokan pedig pont az Egyesült Államokba. Most viszont azt javasolják főleg az érintett városokba utazó bahamaiaknak, hogy legyenek óvatosak. Ha rendőrrel találkoznak, működjenek együtt és kerüljék a konfrontációt. Ha bármilyen probléma van, kérjenek konzuli segítséget, kerüljék a tömeget, ne keveredjenek bele semmiféle tüntetésbe vagy politikai rendezvénybe, szólnak a tanácsok. (FastCompany, címlapkép: Juan-Carlos Muñoz / Biosphoto)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.