A Pokémon Go segítségével csábították elhagyatott helyekre áldozataikat fegyveres rablók

internetek
2016 július 10., 19:17
comments 41

Óriási őrület lett a Pokemon Go, a telefonos alkalmazás, aminek segítségével pokémonokra vadászhatunk odakinn, a _való világban_. A játék egyelőre nem mindenhol érhető el, amerikai városok után csak lassan kezdett el terjeszkedni a világban, de már érkeznek az első hírek arról, milyen veszélyekkel is járhat az, hogy az emberek pokémonok után vadászva még az eddiginél is jobban belesüppednek az utcán telefonjaikba. (Egy pokémont már ki is kifogtunk a Balaton partján.)

Missouri államban például fegyveres rablók használták ki az alkalmazás kínálta lehetőséget. Négy helyi tinédzser ugyanis arra használta a Pokémon Go-t, hogy pokémonok ígéretével elhagyatott helyekre csábítsanak játékosokat, majd ott kirabolják őket.

photo_camera (Photo by Hitoshi Yamada/NurPhoto)

A Pokémon Go is figyelmezteti a játékosokat, hogy mindig figyeljenek játék közben a valódi környezetükre, de ennek ellenére pár nappal a játék megjelenése után sorra érkeznek már a hírek a fura balesetekről.

Több olyan sztorit is lehetett hallani, hogy emberek összetörték magukat és kórházban kötöttek ki, miután nem létező élőlényeket üldöztek telefonuk kijelzőjét bámulva.

De Wyomingban például egy 19 éves Pokémon-vadászt egy folyó mellé vitte a telefonja, ahol egy holttestet talált. A fiatalnak nem ment el a kedve a játéktól ennyi miatt, a CNN-nek annyit mondott, reméli, hogy egy vizi pokémont fog találni. Lehetett olvasni annak a férfinak a sztorijáról is, aki hajnali háromkor indult el lényeket keresni és egy bizarr drogügyletbe keveredett. Ausztráliában pedig a rendőrségnek kellett figyelmeztetnie a játékosokat, hogy nézzenek körbe, mielőtt lelépnek a járdáról. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.