Arsene Wenger nem zárja ki, hogy az angolok szövetségi kapitánya legyen

A rettenető kínosan sikerült Eb-szereplés után most az angol labdarúgó szövetségnél (FA) hatalmas erőkkel keresik, ki lehetne a minden létező értelemben megbukott Roy Hodgson utódja.

Az angol-szlovák Eb-meccset Wenger a helyszínen nézte meg (EVREN ATALAY / ANADOLU AGENCY)

A szövetség első számú választottja az Arsenal örökös edzője, Arsene Wenger lenne, de a francia trénert 2017-ig érvényes szerződés köti a londoni klubhoz és ezt ki is akarja tölteni.

"Vezetném-e az angolokat? Miért ne? Soha nem zártam ezt ki, de jelenleg boldog vagyok a klubfutballal és arra is koncentrálok. Még egy évem van az Arsenallal, és már hosszú ideje velük vagyok. Mindig tiszteletben tartottam minden szerződésemet és ez a jövőben is így lesz. Hogy mit fogok tenni utána? Őszintén, nem tudom."

- mondta Wenger, aki hozzátette azt is, hogy Anglia a második hazája és teljesen kivolt, amikor a válogatott kiesett Izland ellen.

A szövetség egyik terve az volt, hogy a 21-es csapatot edző Gareth Southgate lehetne ideiglenes szövetségi kapitány, amíg Wegner fel nem szabadul, de Southgate visszautasította az ajánlatot. Az FA ezért most sajtóhírek szerint újabb potenciális listát készít szövetségi kapitányokról, amire állítólag Jürgen Klinsmann és Sam Allardyce neve is felkerült. (Guardian)