Hatalmas a készültség Párizsban az esti Eb-döntő előtt

2016 július 10., vasárnap 5:48
39
A Stade de France gyepe a párizsi terrortámadások idején. Fotó: FRANCK FIFE

"Rendkívüli készültség" várható vasárnap este Párizsban, ahol Franciaország és Portugália csap össze a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében - írja az MTI. A hatóságok arra készülnek, hogy akár győznek a kékek, akár nem, óriási vonulás veszi majd kezdetét a városban, különös tekintettel a belvárosra és a Champs-Elysées-re.

Egyedül a világ egyik legismertebb sugárútján 3400 rendőr és csendőr lesz majd szolgálatban, a döntő helyszínén, a Stade de France-ban pedig 1300-an felügyelik majd a rendet. Az Eiffel tövében található 90 ezres szurkolói zóna biztonságáért 1400 rendőr felel majd.

Michel Cadot párizsi prefektus sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy ha a franciák nyernek, hétfőn nem engedélyezik azt, hogy az 1998-as hazai világbajnoki ünnepléshez hasonlóan nyitott buszon vonuljanak végig a városon, mert július 14-én nemzeti ünnep lesz a városban, és a hatóságoknak már arra is készülniük kell.

A rendőrkapitány szerint a legnagyobb kihívást a vasárnap éjszakai tömegmozgások jelentik. Ez már a békeidőben rendezett francia Vb idején sem volt problémamentes: 1998-ban egy gépkocsi hajtott a tömegbe a Champs-Elysées-n; egy ember meghalt, 150-en megsérültek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt