Kanadai buddhista szerzetesek megvettek 270 kilónyi homárt, majd szabadon engedték azokat

ÁLLAT
2016 július 10., 15:13
comments 88

A legnagyobb kanadai buddhista közösség tagjai a Prince Edward-sziget több homárárusától is felvásárolták a készleteiket, hogy rövid hajóút után a tengerbe engedjék az állatokat.

Az elengedés közben a szerzetesek arról beszéltek a kanadai újságíróknak, hogy remélik a homárok tudnak találni egy helyet, ahol nem a ketrec vár majd rájuk. Elmondták azt is, hogy tiszteletben tartják mindenki étrendjét, nem azért csinálták ezt az akciót, hogy ettől majd bárki vegetáriánus vagy vegán legyen.

photo_camera Képünk csak illusztráció (BLANCHOT Philippe / hemis.fr / Hemis)

Ezzel csak részvétüket akarták kifejezni más élőlények felé.

A szerzetesek akcióját a helyi halászok is támogatták, volt, aki még tanácsot is adott nekik, hova érdemes elengedni az állatokat, hogy ne fogják ki őket megint a közeljövőben. (Independent)

Ez meg egy a témához csak felületesen kapcsolódó mixsorozat, homárvonalon maradva:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.