Kanadai buddhista szerzetesek megvettek 270 kilónyi homárt, majd szabadon engedték azokat

ÁLLAT
2016 július 10., 15:13
comments 88

A legnagyobb kanadai buddhista közösség tagjai a Prince Edward-sziget több homárárusától is felvásárolták a készleteiket, hogy rövid hajóút után a tengerbe engedjék az állatokat.

Az elengedés közben a szerzetesek arról beszéltek a kanadai újságíróknak, hogy remélik a homárok tudnak találni egy helyet, ahol nem a ketrec vár majd rájuk. Elmondták azt is, hogy tiszteletben tartják mindenki étrendjét, nem azért csinálták ezt az akciót, hogy ettől majd bárki vegetáriánus vagy vegán legyen.

Képünk csak illusztráció (BLANCHOT Philippe / hemis.fr / Hemis)
photo_camera Képünk csak illusztráció (BLANCHOT Philippe / hemis.fr / Hemis)

Ezzel csak részvétüket akarták kifejezni más élőlények felé.

A szerzetesek akcióját a helyi halászok is támogatták, volt, aki még tanácsot is adott nekik, hova érdemes elengedni az állatokat, hogy ne fogják ki őket megint a közeljövőben. (Independent)

Ez meg egy a témához csak felületesen kapcsolódó mixsorozat, homárvonalon maradva:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.