Két súlyos sérültje van a vasárnapi bikafuttatásnak Pamplónában

külföld
2016 július 10., 14:09
comments 44

Az előző nap a ringben meghalt matadorra emlékezve vasárnap fekete karszalaggal vettek részt sokan a pamplonai bikafuttatás újabb napján. A népszerű turistalátványosságként eladott sima állatkínzásnak újabb két komolyabb emberi sérültje is volt, két spanyol férfit öklelt fel súlyosabban a bikák.

Egyikük egy 12 centis vágást szerzett a nyakára, a másikat pedig hónaljánál öklelte fel a féltonnás állat. A két férfi súlyos sérülésekkel került kórházba.

photo_camera PEDRO ARMESTRE / AFP

Pamplonában a középkor óta rendezik meg San Fermín ünnepét, amelyet Ernest Hemingway Fiesta (A nap is felkel) című regénye tett világhírűvé. Erre az alkalomra a világ minden tájáról turisták tömegei érkeznek a városba. A bikafuttatásokra, amelyeken a belváros csúszós macskakövein kell szaladni 850 méteren át a szabadon engedett bikacsorda elől, csak néhány százan neveznek be közülük.

Idén 11 embert ökleltek fel a bikák az eddigi négy napon, köztük három amerikai, egy japán, egy indiai, egy kanadai és egy dél-afrikai állampolgárt. Egy kivétellel mind kórházban vannak még.

Szombaton egy kisebb bikafuttatáson, Pedreguerben egy huszonnyolc esztendős férfit döfött át a mellkasán és a hasán az egyik állat. A férfi éppen a futtatás egyik résztvevőjének a segítségére sietett, amikor váratlanul támadás érte. Kórházba szállították, de később belehalt sérüléseibe. A helyi hatóságok ebben a kisvárosban a haláleset után berekesztették a bikafesztivált, ami egyébként kilenc napig tart. A bikák felökleltek két férfit, őket is sérüléssel szállították kórházba. (Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.