Nagyobb támadásra készülhetett a dallasi orvlövész

külföld
2016 július 10., 17:23
comments 32

A rendőröket gyilkoló orvlövész valószínűleg további támadásokat készített elő Dallasban. Minderről a dallasi rendőrfőnök David Brown számolt be a CNN-nek vasárnap délelőtt adott interjújában.

Brown szerint ez a lakásán talált naplójából derült ki.

"Meggyőződésünk, hogy a gyanúsítottnak más tervei is voltak, rendőrök elleni témadásokat készített elő, hogy megfizettesse velünk mindazt, amiről úgy gondolta, hogy a feltételezett cselekedetekkel a rendőrök a színesbőrűeket büntetik. "

- fogalmazott Brown rendőrfőnök.

Elmondta azt is, hogy Johnson lakásában bombák készítésére alkalmas anyagokat találtak, és arra utaló nyomokat is, hogy a merénylő otthon gyakorolhatta a detonációkat.

A rendőrkapitány a könnyeivel küzdött a lelőtt rendőrök búcsúztatásán (SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
photo_camera A rendőrkapitány a könnyeivel küzdött a lelőtt rendőrök búcsúztatásán (SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Az interjúban a rendőrfőnök megerősítette: Johnson azt követelte, hogy a túsztárgyaláshoz fekete rendőrt küldjenek, csakis azzal hajlandó tárgyalni. Ám Brown azt már nem részletezte, hogy teljesítették-e az orvlövész követelését. Ismételten megerősítette viszont azt is: a rendőrség és az FBI változatlanul nem zárja ki, hogy más bűntársak is részt vehettek a lövöldözésben.

Kitért David Brown a robotbombára is, amellyel likvidálták Johnsont. A robotra szerelt bombát eddig Afganisztánban és Irakban alkalmazta az amerikai hadsereg, s most először fordult elő, hogy a rendőrség is ezt alkalmazta. Ennek nyomán vita kezdődött arról, vajon etikus-e a köztörvényes bűnözök ellen is felhasználni. Brown kifejtette, hogy ismét ismét a bevetése mellett döntene, ha a körülmények így kívánják.

"Úgy hisszük, hogy e döntéssel emberéleteket mentettünk meg. Akik a döntést bírálják, nem a földön járnak és az ő életük nincs veszélyben"

- szögezte le a dallasi rendőrkapitányság vezetője.

Elmondta továbbá, hogy a dallasi orvlövész a saját vérével próbált írni a valamit a falra a parkolóházban, ahonnan lövöldözött és ahol likvidálták, a szakértők most dolgoznak rajta, hogy megfejtsék az írást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.