Oszama Bin-Laden fia bosszúval fenyegeti az Egyesült Államokat apja halála miatt

Hamza bin-Laden egy 21 perces hangüzenetet tett közzé a neten, amiben halálos bosszút ígér az Egyesült Államoknak, amiért elpusztították édesapját, Oszama bin-Ladent.

"Mi mind Oszamák vagyunk" címmel elmondott beszédében Hamza ígéretett tett, hogy az Al-Kaida folytatja harcát az Egyesült Államok és szövetségesei ellen. A hangfelvételről a neonáci és dzsihadista szélsőséges szervezeteket figyelő SITE Intelligence Group tudósított.

Hamza Bin-Laden még 2001 novemberében. Fotó: /AL-JAZEERA / AFP PHOTO

A jelenleg húszas évei közepén járó Hamzát tavaly mutatta be egy üzenetben Ayman al-Zawahiri, a szervezet jelenlegi vezetője, akit azért is próbál előtérbe tolni az Al-Kaida, hogy vonzóbb képet mutasson magáról a fiatal fanatikusok számára, akik az elmúlt időszakban az Iszlám Állam felé fordultak.

A Brooking Institution szerint Hamza apja mellett volt már 2001. szeptember 11. előtt is és a támadást követően - más vezetőikkel együtt - közösen kerestek menedéket Pakisztánban, ahol 2011-ben Oszamát megölték.

Az üzenetben Oszama fia azt is mondja, hogy továbbra is támadás alatt tartják majd Amerikát és barátait mindazért a szenvedését, amit Palesztina, Afganisztán, Szíria, Irak, Jemen, Szomália és a teljes muszlim világnak okoztak, a bosszú tehát nem csak Oszama meggyilkolása elleni személyes bosszú lesz, hanem mindazokért szól majd, akik védik az iszlámot.

Nem ez az első hangüzenet egyébként Hamzától, aki már tavaly arra szólította fel a híveket, hogy kövessenek el merényleteket Londonban és más nyugati szövetséges országok városaiban. (Independent)