Kitörtek a rabok egy texasi börtöncellából, hogy segítsenek az ájuldozó börtönőrnek

Hat fogoly segített egy eszméletét vesztő börtönőrön egy texasi bíróság őrizetescellájánál. A térfigyelő kamerák felvételei alapján a rabok, miután észlelték, hogy őrük elájult, előbb segítségért kiáltoztak, de amikor az nem érkezett azonnal, inkább kitörtek a cellából.

De nem meglógtak, hanem úgy, ahogy voltak, előre bilincselt kézzel az őr segítségére siettek. Pedig ez nem volt veszélytelen. Az egyik rab, Nick Kelton szerint "aggódtunk, hogy előrántott fegyverrel törnek majd ránk [az őrök]". Társa, Floyd Smith szerint a nagy ricsajra leérkező őrök azt hitték, hogy harc tört ki. "Azt gondolták, hogy megpróbáljuk hatalmunkba keríteni a zárkát".

Az egyik őr saját bevallása szerint nem tudta, hogy mire számíthat. Az elájult őrnek volt fegyvere, és nála voltak a börtönkulcsok is. "Akár kifejezetten veszélyes helyzet is lehetett volna" - mondta. De a rabok fejében meg se fordult semmi ilyesmi. "Eszembe se jutott, hogy ne segítsek rajta, akár van fegyvere és jelvénye, akár nincs. Ha elájul, én segítek" - mondta a már idézett rab, Kelton.

De aztán látták, hogy a rabok csak segíteni akartak. Mark Arnet százados ezután nagyon megdícsérte a rabokat, akik megmentették az őrt. Mint mondta, akár negyed óra is eltelhetett volna addig, amíg egy másik őr magától észrevehette volna, hogy társa elájult. (Via Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.