Kitörtek a rabok egy texasi börtöncellából, hogy segítsenek az ájuldozó börtönőrnek

2016 július 11., hétfő 9:54
51

Hat fogoly segített egy eszméletét vesztő börtönőrön egy texasi bíróság őrizetescellájánál. A térfigyelő kamerák felvételei alapján a rabok, miután észlelték, hogy őrük elájult, előbb segítségért kiáltoztak, de amikor az nem érkezett azonnal, inkább kitörtek a cellából.

De nem meglógtak, hanem úgy, ahogy voltak, előre bilincselt kézzel az őr segítségére siettek. Pedig ez nem volt veszélytelen. Az egyik rab, Nick Kelton szerint "aggódtunk, hogy előrántott fegyverrel törnek majd ránk [az őrök]". Társa, Floyd Smith szerint a nagy ricsajra leérkező őrök azt hitték, hogy harc tört ki. "Azt gondolták, hogy megpróbáljuk hatalmunkba keríteni a zárkát".

Az egyik őr saját bevallása szerint nem tudta, hogy mire számíthat. Az elájult őrnek volt fegyvere, és nála voltak a börtönkulcsok is. "Akár kifejezetten veszélyes helyzet is lehetett volna" - mondta. De a rabok fejében meg se fordult semmi ilyesmi. "Eszembe se jutott, hogy ne segítsek rajta, akár van fegyvere és jelvénye, akár nincs. Ha elájul, én segítek" - mondta a már idézett rab, Kelton.

De aztán látták, hogy a rabok csak segíteni akartak. Mark Arnet százados ezután nagyon megdícsérte a rabokat, akik megmentették az őrt. Mint mondta, akár negyed óra is eltelhetett volna addig, amíg egy másik őr magától észrevehette volna, hogy társa elájult. (Via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt