Megint az arcodba tolta a fenekét a cicád? Érezd magad megtisztelve!

ÁLLAT
2016 július 11., 10:41

Minden macskatartó találkozott már a jelenséggel. Békésen fekszik a hátán, nézné a tévét vagy olvasna. A macskák ilyenkor eleve késztetést éreznek rá, hogy megjelenjenek az arcunkban, ami addig még kifejezetten cukinak tűnik, amíg csak az orrcsontunkat törik el barátságos fejelgetéssel, vagy a mellkasunkon tépik fel a bőrt dagasztással.

De amikor egy ponton addig fokozódik a móka, hogy egy gyors fordulással már végbélnyílásukat tolják az arcunkba, kezdjük kellemetlenül érezni magunkat.

Nem kéne!

Valójában ennél nagyobb megtiszteltetés nem is érhet macskatartót. Amy Shojai macskaszakértő, számos, a macskák viselkedéséről szóló könyv szerzője szerint már az eleve nagyon barátságos gesztus, ha a cicánk mereven feltartott farokkal közelít:

ilyenkor csak a legintimebb szagmintáit próbálja megosztani velünk,

és a gesztust csak még hangsúlyosabbá teszi azzal, hogy még az arcunkba is dugja a fenekét.

Tehát az, amikor a macskád segglyukával rátolat az arcodra, valójában

a szeretet legőszintébb megnyilvánulása,

olyasmi, mint amikor egy régi ismerősöddel összefutva megölelitek egymást. (Via The Dodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.