Nagyon úgy tűnik, hogy Simicska ősztől bele fog állni a Vona-projektbe

2016 július 11., hétfő 3:58
282

Simicska Lajos a választásokig hátra levő két évben a Jobbikot fogja segíteni, értesült a Népszabadság több, a nagyvállalkozóhoz közeli forrásból, akik szerint ez

nem jelenti azt, hogy Simicska személyes szimpátiát érezne Vona Gábor iránt,

vagy hogy vonzódna a néppártosodó Jobbikhoz. Sokkal inkább azt, hogy nagyon megutálta Orbán Viktort. Persze a Simicska-Jobbik-viszonyba vannak kódolt feszültségek. Simicska például részben azért veszett össze Orbánnal, mert a miniszterelnök túlontúl barátságos lett Oroszországgal.

Na, oroszbarátságért Vonáék se a szomszédba járnak, régóta keresik a kapcsolatot az orosz politikával, és rendszeresen vendégei az orosz kormánypártnak is.

Végül azért kötött ki mégis a Jobbiknál, mert ellensúlyt szeretne képezni Orbán Viktornak, de az MSZP-vel mégsem állhat össze, mert nem rajong különösebben az utódpártért. És mert úgy értékeli, hogy az MSZP-ből kifogyott a lendület, így jobb híján maradt a Jobbik. "Nagyon úgy tűnik, hogy Lajos ősztől bele fog állni a Vona-projektbe" - mondta erről a lapnak egy közeli forrás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt