Ronaldo, a segédedző

Nem úgy alakult az Eb-döntő Cristiano Ronaldónak, ahogy tervezte. Payet brutális belépője után - ami a franciák az utolsó két meccsen minősíthetetlenül rosszul futbalozó Payet talán első védekező mozdulata volt az egész Eb-n - a 25. percben le kellett cserélni, a térdére kapott rúgás miatt nem tudta folytatni a játékot.

Az első félidőben még ápolták, hordágyon vitték be az öltözőbe, de aztán a másodikra már visszatért a kispadra. Aztán ahogy a portugálok egyre inkább összeszedték magukat a teljesen impotens franciák ellen - Payetet Deschamps már az 57. percben lehozta, de ez sem segített a hullafáradt, ezért ezen a meccsen elég gyenge Griezmanon -, úgy lelkesült be egyre jobban Ronaldo.

Erre meg is volt az oka, amikor Fernando Santos szövetségi kapitány végre megoldást talált a Nani-problémára - a szélsőnek Ronaldo kiesése után 60 percen át középcsatárt kellett játszania, amire javarészt alkalmatlan -, és Eder beállásával hirtelen rendeződtek a portugál sorok, Ronaldo is egyre lelkesebb lett:

a hosszabbítást gyakorlatilag másodedzőként üvöltötte végig a kispad mellett. Néha annyira elkapta a hév, hogy már Santos is elhessegette magától, hogy ne egyszerre üvöltsenek egymásnak talán még elent is mondó utasításokat. Ronaldo kicsit vissza is vett, legalábbis onnantól megpróbálta ugyanazt mutogatni, amit Santos is mutogatott, egy idő után meg már csak a kapitányát lökdöste boldogan.