Az egész világon egyedülálló, kézműves mestermegoldással sikerült pótolni a Margit híd korlátjának hiányzó darabját

építészet
2016 július 12., 06:34
comments 220

Még januárban tört ki a Margit híd korlátjának két darabja. A mérnöki találékonyságnak hála először sikerült a lyukat

egy fadarabbal becsinálni,

de ez nyilván nem volt végleges: kellett valami olyan, ami egyrészt kiállja az idők próbáját, másrészt a nagyvilág is felkapja rá a fejét.

Mostanra megszületett a megoldás, íme:

A világon egyedülálló közbiztonsági, egyben városképészeti megoldást közelebbről megtekintve jól kivehetők a gondos, alapos, kézműves mestermunka nyomai:

A műtárgyat rögzítő drót a magyar népművészetből ismerős "csavarásos" felhasználása egyszerre dicséri a mérnöki találékonyságot és a kézműves mesterek keze munkáját.

A túloldalról, a folyó felől megtekintve látható az eldolgozás legszigorúbb, ÉMI-TÜV-SÜD szabványoknak megfelelő minősége és a drótba vitt huncut játékosság, amitől az installáció mintegy "megelevenedik".

Az alábbi fotón talán nem túl jól kivehető, de a mestermű alapanyaga nem más, mint egy 30 kilométer per órás sebességkorlátozást jelző közlekedési tábla:

Hogy is mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke?

Mi, magyarok szorgalmas, kreatív és leleményes nép vagyunk, amelyik értékteremtő munkából akar boldogulni.

Kell ennél jobb példa? Aligha.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.