Az amerikai kormány drónnal szórna M&M's cukorkákat a prérikutyáknak, hogy megmentsék a feketelábú görényeket

ÁLLAT
2016 július 13., 15:45
comments 86

Utóbbiakból már csak kb. 300 van, és 1967 óta veszélyeztetettek. Ez a görény a prérikutyát eszi, és a szállását használja a hidegben, de a prérikutya terjeszthet egy bakteriális fertőzést.

Feketelábú görény (Fotó: J. Michael Lockhart / USFWS / Flickr)
photo_camera Feketelábú görény (Fotó: J. Michael Lockhart / USFWS / Flickr)

Hogy a feketelábú görény ne haljon ki, a kormány Montanában drónnal szórna szét másodpercenként 3 irányba 3 darab oltóanyaggal ellátott mogyoróvajjal bekent M&M's cukorkát a prérikutyáknak, óránként 80 hektárt lefedve. Az eddigi kézi szórással ennek kb. 1-2 százalékát tudta megtenni egy ember.

Más módja is van a megmentésüknek: tavaly az Egyesült Államokban 20 éves spermából születtek egy feketelábú görénynek kölykei. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.