Megküldte első képét a Jupiter körül keringő szonda

űr
2016 július 13., 06:53
comments 132

Most már elhihetjük, hogy tényleg megérkezett a NASA Juno űrszondája a Jupiter körüli, teljesen őrült pályájára, legalábbis megküldte az első, ezt bizonyító turistafotóját a Naprendszer legnagyobb bolygójától 4,1 millió kilométerről:

photo_camera Balról jobbra: Jupiter, Io, Európa, Ganümédész.

A képen kivehető a nagy vörös folt, és a négyből három a nagyobb Jupiter-holdak közül (kivétel: Kallisztó).

A szonda július 4-én került rá a Jupiter körüli pályára, az első nagyfelbontású képek megérkezésére még mindig várnunk kell néhány hetet, az igazán izgalmas dolgok pedig augusztus végén fognak történni: akkor fogja megközelíteni az űrszonda a gázóriást olyannyira (mindössze 4100 kilométerre), hogy a légkörébe is belép. Valahogy így:

link Forrás

(NASA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.