A rendőrség szerint még nem lehet kizárni, hogy szexuális erőszak is volt a DVBBS öltözőjében

Péntek délután a rendőrség újabb közleményt adott ki a Balaton Soundon eszméletlenül talált lányok ügyében. Ez alapján a DVBBS tagjai 2016. július 9-én a koncertjük után több lányt hívtak az nagyközönség elől elzárt öltözőjükbe. A fellépők távozása után a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnali orvosi ellátásban részesültek.

A rendőrség szerint a vizsgálat során felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve hogy ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Hozzátették, hogy a beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, de ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértő rendeltek ki.

A Balaton Sound szervezői csütörtökön ismerték el, hogy az ügyben már szexuális erőszak miatt is nyomoz a rendőrség.

Kitértek arra is, hogy a siófoki rendőrök négy külföldi férfit (a DVBBS zenekar tagjait és alkalmazottait) 2016. július 10-én előállították, és kábítószergyanús anyagot találtak náluk. Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség az ügy minden körülményének tisztázása érdekében szakértők bevonásával folytatja a nyomozást. (police.hu)