A TV2 videóján arról beszéltek a biztonsági emberek, hogy Gulyás Márton megsebesítette őket, csakhogy az Index szerint a közelben sem volt akkor

politika
2016 július 15., 06:51
comments 87

Újabb botrányos részletre derülhetett fény a Liget Projekt arcaival, a nagydarab „biztonsági szakemberekkel” kapcsolatban.

A TV2 híradójának hétfői riportjában az erőemberek vezetője, Mikó István a Városliget Zrt.-vel szerződött őrző-védő cég ügyvédjeként (tehát más minőségében mint korábban, amikor egy másik őrző-védő cég nevében nyilatkozott, azéban, amelynek alkalmazottja gyomorszájon vágta az egyik ligetvédőt) azt állította: Gulyás Márton – akinek egyébként a városligeti balhéban egy ujja úgy eltört, hogy műteni kellett – egy 4 cm pengehosszúságú késsel vágta le a kerítésen a belátást eltakaró ponyvát, majd megsebesítette 2 kollégáját a volt Hungexpo területénél. A karcolásokról képeket is mutattak:

photo_camera A TV2 riportját Kunfalvi Nóra készítette

Az látszik, ahogy Gulyás Márton a kerítés előtt leszed egy molinót. Nekünk akkor azt mondta, hogy egy kis bicskát használt, de azt csak a vászonhoz, ember ellen semmilyen módon nem.

De az Index most a Ligetben párhuzamos időben készült videókkal mutatta be, hogy a közelében sem volt a sebesüléseit mutogató férfi Gulyás Mártonnak vagy annak a helyszínnek, ahol a ponyvát tépték és vágták le a tiltakozók.

Ráadásul az egyik biztonságinak pedig a háta közepén volt egy karcolás, ami elég bajosan keletkezhetett volna, kb. a kerítéshez kellett volna dörgölőznie vele, hogy a bicska megsérthesse.

A TV2 videójában egyébként Mikó elmondta, hogy nem adnak fotókat, felvételeket a tévéknek, újságoknak, ehelyett feljelentést tesznek, ha megtámadták őket. Az Index meg is kérdezte a rendőrséget, hogy tettek-e a biztonsági őrök feljelentést Gulyás Márton vagy ismeretlen tettes ellen, de a rendőrség az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényre hivatkozva nem válaszolt.

Mikó István nekünk korábban azt írta:

„Gulyás Mártonnal szemben büntetőfeljelentést tettünk felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt mivel késsel támadt a biztonsági szolgálatra.”

A biztonsági emberek teljesítménye eddig:

  • Egy tiltakozót az egyik biztonsági ellökte, majd előadta azt a nyilvánvaló kamut, hogy megtámadták, és megsérült az arca.
  • Egy másik biztonsági gyomorszájon vágta az egyik ligetvédőt, majd egy másik le is fogta a megütött demonstrálót, hogy megint megüthessék.
  • A biztonságiak egyik vezetője leüvölti a rendőrtiszt fejét, hogy intézkedjen már, mintha a beosztottja lenne.
  • A biztonságiak gázspray-vel fújtak ki a kerítésen, és a rendőrök is kaptak belőle.

Az egész balhéban eddig egyedül egy francia ligetvédőt ítéltek el gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszakért. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.