A TV2 videóján arról beszéltek a biztonsági emberek, hogy Gulyás Márton megsebesítette őket, csakhogy az Index szerint a közelben sem volt akkor

Újabb botrányos részletre derülhetett fény a Liget Projekt arcaival, a nagydarab „biztonsági szakemberekkel” kapcsolatban.

A TV2 híradójának hétfői riportjában az erőemberek vezetője, Mikó István a Városliget Zrt.-vel szerződött őrző-védő cég ügyvédjeként (tehát más minőségében mint korábban, amikor egy másik őrző-védő cég nevében nyilatkozott, azéban, amelynek alkalmazottja gyomorszájon vágta az egyik ligetvédőt) azt állította: Gulyás Márton – akinek egyébként a városligeti balhéban egy ujja úgy eltört, hogy műteni kellett – egy 4 cm pengehosszúságú késsel vágta le a kerítésen a belátást eltakaró ponyvát, majd megsebesítette 2 kollégáját a volt Hungexpo területénél. A karcolásokról képeket is mutattak:

A TV2 riportját Kunfalvi Nóra készítette

Az látszik, ahogy Gulyás Márton a kerítés előtt leszed egy molinót. Nekünk akkor azt mondta, hogy egy kis bicskát használt, de azt csak a vászonhoz, ember ellen semmilyen módon nem.

De az Index most a Ligetben párhuzamos időben készült videókkal mutatta be, hogy a közelében sem volt a sebesüléseit mutogató férfi Gulyás Mártonnak vagy annak a helyszínnek, ahol a ponyvát tépték és vágták le a tiltakozók.

Ráadásul az egyik biztonságinak pedig a háta közepén volt egy karcolás, ami elég bajosan keletkezhetett volna, kb. a kerítéshez kellett volna dörgölőznie vele, hogy a bicska megsérthesse.

A TV2 videójában egyébként Mikó elmondta, hogy nem adnak fotókat, felvételeket a tévéknek, újságoknak, ehelyett feljelentést tesznek, ha megtámadták őket. Az Index meg is kérdezte a rendőrséget, hogy tettek-e a biztonsági őrök feljelentést Gulyás Márton vagy ismeretlen tettes ellen, de a rendőrség az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényre hivatkozva nem válaszolt.

Mikó István nekünk korábban azt írta:

„Gulyás Mártonnal szemben büntetőfeljelentést tettünk felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt mivel késsel támadt a biztonsági szolgálatra.”

A biztonsági emberek teljesítménye eddig:

  • Egy tiltakozót az egyik biztonsági ellökte, majd előadta azt a nyilvánvaló kamut, hogy megtámadták, és megsérült az arca.
  • Egy másik biztonsági gyomorszájon vágta az egyik ligetvédőt, majd egy másik le is fogta a megütött demonstrálót, hogy megint megüthessék.
  • A biztonságiak egyik vezetője leüvölti a rendőrtiszt fejét, hogy intézkedjen már, mintha a beosztottja lenne.
  • A biztonságiak gázspray-vel fújtak ki a kerítésen, és a rendőrök is kaptak belőle.

Az egész balhéban eddig egyedül egy francia ligetvédőt ítéltek el gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszakért. (Index)