Boltokba irányíthat minket a Pokémon Go

TECH
2016 július 15., 07:53
comments 136

A világot megőrjítő utcán járkálós Pokémon Go játék fontos helyszínei az úgynevezett pokéstopok, amik olyan, való világbeli helyek - műemlékek, szobrok, épületrészek, boltok, hivatalok - ahová elgyalogova és a pokéstop képét megpörgetve a játékosok olyan eszközöket és kiegészítőket nyerhetnek, amiet egyébként máshogy csak pénzért kapnának meg.

Amerikában azonnal rájöttek, mit érdemes tennie az olyan boltoknak - és van jó sok ilyen - amik már eleve pokéstopok a játékban. A Pokémon Go-játékosok rendelkezésére áll az úgynevezett bait (csali) nevű izé. Ezt a pokéstopoknál lehet bevetni, és úgy hat, hogy ha előttük, onnantól fél órán keresztül a normálisnál jóval több pokémont csalogat oda a helyszínre. Játékosként ez az annyiban kockázatos egy kicsit, hogy az összesereglő figurákat nemcsak a csalit bevető játékos, hanem az összes többi is látja, vagyis ennek megfelelően bármelyikük elveheti. Vagyis ha csalizunk, azt kockáztatjuk, hogy megjelenik egy kamionnyi seggfej és ellopja előlünk a lényeket. De éppen ez a dolog lényege a boltok szempontjából. Ha ők maguk is játszanak és folyamatosan csalit vetnek be, egy rakás játékost fognak odacsődíteni, akik aztán akár vásárolhatnak is. Napi 16 csali = 8 óra nyüzsgés.

Egy, a New York Postnak nyilatkozó New York-i pizzás elmesélte, hogy 10 dollárnyi csalival annyi okostelefonjátékost csábított be, hogy a forgalma egy nap alatt 75 százalékkal nőtt.

Egy illinoisi pékség tulajdonosa arról számolt be, hogy miután rájött, hogy a boltja pokéstop, probaképp sütött négy tucat pokémon-sütit. Három nappal később már harminc tucattal kellett sütnie belőle.

link Forrás

A Pokémon Gót fejlesztő Niantic nem válaszolt a Washinton Post kérdésére, hogy a jövőben fizetős reklámalapon jelölik-e ki az új pokéstopokat, de ez azért is valószínű, mert eddig is csináltak ilyent.

Közben elkezdték árulni a legelképesztőbb, a Pokémon Góhoz kötődő szolgáltatást: a TaskRabbit nevű oldalon, ahol a júzerek kisebb munkák elvégzésére bérelhetnek fel másokat, már arra is bérelhető ember, hogy helyettünk gyűktse be a pokémonokat az utcán. Ami fura, hiszen pont olyan, mintha azért fizetnénk, hogy más dugjon helyettünk.

(via Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.