Egy önfeláldozó járókelő állította meg a vágtató teherautót Nizzában

A nizzai terrorista utolsó pillanatairól készült videókon már azt a jelenetet látni, amikor az álló kamion vezetőfülkéjét veszik tűz alá a rendőrök.

De miért áll meg a kocsi a kétkilométeres ámokfutása után?

Az Europe 1 rádiónak nak nyilatkozó nizzai szemtanú, Eric Ciotti helyi képviselő szerint egy bátor járókelő volt a kulcsfigura. A politikus szerint "rendkívül bátor" férfi jobb ötlet híján a mozgó kamion elejére vetette magát. A sofőr lefékezett, hogy végezzen vele, rá is lőtt a pisztolyából, de nem tudta megölni, a rendőrök pedig időközben odaértek és szitává lőtték a vezetőfülkét.

Ciotti megemlítette, milyen sok gyereket ütött el a 31 éves férfi, aki pár nappal korábban bérelte ki a teherautót.

Az utolsó halott a merénylő volt, a legelső pedig egy kendőt viselő, vallásos muszlim asszony. 28 éves fia, Hamza a L'Expressnek elmondta, hogy az anyja az apjával és rokon gyerekekkel nézte a tűzijátékot, a teherautó érkezésekor az apa éppen az autójukért volt el. A nő, aki a fia szerint vallásos volt, de olyan, akinek az iszlámja nem a terroristáké, azonnal meghalt.Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.