Felfüggesztették a papot, aki Habonyról kérdezte Orbánt

Tbg
politika
2016 július 15., 10:12
comments 544

Cseh Péter Mihály Baranya megyében kesegítő papként tevékenykedik, és közben hivatásáról, hitvallásáról és közéleti kérdésekről elmélkedik a YouTube-on.

Így tett nem olyan régen is egy videójában, amiben hosszas felvezető után felteszi az egyébként meglehetősen sok magyar állampolgárt érdeklő kérdést a miniszterelnöknek:

„Kicsoda Habony Árpád?”

link Forrás

Nem kellett sokat várni, a Pécsi egyházmegye vezetése vizsgálatot indított az ügyben, és ez időtartamra papi működésétől eltiltotta. De mint a közleményből kiderül, már többször próbálták a nagy nyilvánosság előtt a hitéletről, közéleti kérdésekről szabadon beszélő papot visszatartani, erről közölt levelezést

Íme az egyházmegye közlemény:

„A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben dr. Udvardy György megyéspüspök úr előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.

Pécsi Egyházmegye”

(Válasz/Szemlélek)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.