Felfüggesztették a papot, aki Habonyról kérdezte Orbánt

Cseh Péter Mihály Baranya megyében kesegítő papként tevékenykedik, és közben hivatásáról, hitvallásáról és közéleti kérdésekről elmélkedik a YouTube-on.

Így tett nem olyan régen is egy videójában, amiben hosszas felvezető után felteszi az egyébként meglehetősen sok magyar állampolgárt érdeklő kérdést a miniszterelnöknek:

„Kicsoda Habony Árpád?”


Nem kellett sokat várni, a Pécsi egyházmegye vezetése vizsgálatot indított az ügyben, és ez időtartamra papi működésétől eltiltotta. De mint a közleményből kiderül, már többször próbálták a nagy nyilvánosság előtt a hitéletről, közéleti kérdésekről szabadon beszélő papot visszatartani, erről közölt levelezést az egyházmegye is.

Íme az egyházmegye közlemény:

„A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben dr. Udvardy György megyéspüspök úr előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.

Pécsi Egyházmegye”

(Válasz/Szemlélek)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.