Fűnyíróként kaszálhatjátok le Allah ellenségeit

terror
2016 július 15., 07:45
comments 405

Az Al Kaida által kiadott Inspire magazin egyik 2010-es számában - ugyanabban, aminek a Hogyan építs bombát anyukád konyhájában című cikke 2013-ban a bostoni robbantásra inspirálta a merénylőket - cikket írtak a különféle gépjárművek gyilkos eszközként történő használatáról. A szerző azt javasolta, hogy a terroristák pick upokat használjanak, amiknek az orr-részét pengékkel szerelik fel, hogy a tömegbe hajtva "fűnyíróként kaszálhassák le Allah ellenségeit."

Ugyanebben az évben az FBI két közleményben is megemlítette, hogy a terroristák várhatóan teherautólkat és nehézgépárműveket is bevethetnek gyilkos fegyverként amerikai földön.

Azt írták, hogy embertömegek, épületek vagy más járművek ellen a világ sok részén használtak már fegyverként nehéz járműveket.

Az egyik dokumentum azt írta, hogy

ilyen támadások olyan helyeken várhatók, ahol nagyszámú ember gyűlik össze, mint például sporteseményeken, szórakozóhelyeken vagy üzeltközpontoknál.

majd azzal folytatták, hogy

ez alkalmas módszer lehet olyan terroristáknak, akik nehezen férnek hozzá hagyományos fegyverekhez vagy robbanóanyagokhoz, illetve lehetővé teszi, hogy minimális előképzettség után támadásokat hajtsanak végre.

Amerikai földön is történt hasonló eset: 2006-ban egy férfi a SUV-jával behajtott a The Pit nevű diákkocsmába egy észak-karolinai egyetem területén, megsebesítve kilenc diákot. Azt állította, hogy muszlimok megöléséért akart bosszút állni.

De a világban már sok ilyen eset történt:

  • egy palesztin Izraelben, 2008-ban bulldózerrel hajtott a tömegbe, 4 embert meggyilkolva.
  • Kínában, ahol Franciaországhoz és Izraelhez hasonlóan nehéz lőfegyverhez jutni, iszlamista ujgur terroristák 2013-ban dzsippel hajtottak az emberek közé a pekingi Teinanmen téren, két embert megölve és negyvenet megsebesítve.
  • A szintén majdnem fegyvermentes Kanadában egy ISIS-szimpatinzáns 2014-ben autóval rontott rá kért katonára, megölve az egyiküket.

Az Isnpire korábban említett cikke hosszan elemzi, hogy milyen helyeken érdemes tömeges gázolással próbálkozni

A maximális pusztítás érdekében a lehető legnagyobb sebességre kell felgyorsulnod, miközben megőrzöd a kontrollt a jármű felett, hogy megmaradjon a lendületed és a lehető legtöbb embert üthesd el az első roham közben.

A gonosz szerző megjegyzi:

Az ideális helyszín egy olyan hely, ahol a lehető legtöbb gyalogos mozog a lehető legkevesebb jármű közelében. Az a legcsodásabb, ha be tudsz jutni egy - általában belvárosi részeken található - sétálóutcába. És vannak olyan területek is, amelyeket a nagy tömeg miatt alkamilag lezárnak a forgalom elől.

A nizzai támadás után többen emlékeztetnek arra, hogy mit mondott egy 2014-es hangüzenetében Mohammed al-Adnani Isis-szóvivő:

Ha nem tudsz bombát robbantani vagy rájuk lőni, oldd meg magad a dolgot és üsd el őket az autóddal!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.