Két kiskunhalasi menekültügyi intézményben dulakodtak

2016 július 15., péntek 10:22
28

Tegnap 19:36-kor egy algír és egy afgán idegenrendészeti őrizetes között dulakodás alakult ki a Kiskunhalasi Őrzött Szállás Kiskunhalas, Fazekas Mihály utcai objektumában – írja a police.hu. A verekedést kezdeményező 31 éves algír férfit, miután a sérüléseit az egyik helyi egészségügyi intézményben ellátták, a rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A körülmények tisztázása folyamatban van.

Szintén tegnap, 23:20-kor A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Kiskunhalas, Szegedi úti objektumában fordult verekedésbe egy vita 15-20 menekültügyi őrizetes között. Két pakisztáni migránst 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel kórházba szállítottak, egészségügyi ellátásuk után visszakerültek a menekültügyi intézménybe. A rendőrség az eseménnyel kapcsolatban egy 31 éves szír és egy 26 éves pakisztáni férfit vett bűnügyi őrizetbe csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A történtek vizsgálatát a rendőrség folytatja.

Mindkét esetben a helyszínen tartózkodó rendőrök és fegyveres biztonsági őrök választották szét és különítették el az illegális bevándorlókat. Anyagi kár nem keletkezett. A rendőri fellépés után az intézményekben néhány percen belül helyreállt a rend.

Késő este a bicskei menekülttáborban is szóváltás volt, ami után megsérült egy menekült: egy 25 éves afgán férfi veszett össze egy 19 éves pakisztánival, majd a kérelmező státuszban lévő két férfi egyike könnyebben megsérült. A Bicskei Rendőrkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja a történteket. (police.hu, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt