Nagy tömeg virraszt Esterházyért a Petőfi Irodalmi Múzeumban

gyász
2016 július 15., 15:46
Ács Dániel fotói.
photo_camera Ács Dániel fotói.

A tegnap elhunyt író több száz olvasója, rajongója és írótársa gyűlt össze a Petőfi Irodalmi Múzeumban, hogy éjfélig tartó folyamatos felolvasásokkal emlékezzenek Esterházy Péterre. A rendezvényt a múzeum dísztermébe hirdették meg, de nem sokkal péntek este hét óra után már teljesen megtelt a terem, aztán a múzeum többi terme is, a lépcsőházakban, a folyosókon is tömeg van, és még folyamatosan érkeznek az emberek.

Ezekben a percekben körülbelül ötszázan lehetnek. A dísztermen kívül rekedtek kivetítőkön, tévékészülékeken próbálják követni a felolvasásokat. Fél nyolcv körül éppen Závada Pál és Nyáry Krisztián olvasott föl.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.