Trump utolérte Cintont

külföld
2016 július 15., 07:02
comments 84

A CBS és a New York Times megrendelésére készült közvélemény-kutatás szerint a republikánus Donald Trump elnökjelölt egyenlített a demokrata Hillary Clintonnal szemben. A 40-40-es eredmény jelentős elmozdulás, egy hónapja Clinton ugyanis még hat ponttal, 43-37-re vezetett. Április óta viszont, amikor még 50-40 volt a demokrata javára, Clinton megállás nélkül gyengül.

A részletes eredmény tökéletesen illusztrálja a mostani elnökválasztás különleges mivoltát, amennyiben az amerikai választók elsöprő többsége alkalmatlannak tartja mindkét jelöltet.

A válaszolók erős kétharmada, 67 százaléka tartja már Clintont megbízhatatlannak és nem becsületesnek, Trumpot pedig 62 százalékuk. Éppen a szavazók kétharmada véli úgy , hogy Trump alkalmatlan elnöknek.

Nate Silver, Amerika legismertebb választási matematikusa és előrejelzője tegnap szintén hasonló megállapításra jutott, még ennek a kutatásnak az ismerete nélkül.

link Forrás

Nyáron eddig 77-80 százalékra adta Clinton győzelmét, de most nagyot zuhant nála a demokrata jelölt.

Jelenleg

  • Clinton győzelmének 66,2 százalék esélyt
  • Trump győzelmének 33,7 százalék esélyt ad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.