Vörös riasztások szombatra: rengeteg eső és nagy szél várható

időjárás
2016 július 15., 09:07
comments 70

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a várhatóan 70 km/órás széllökés miatt Magyarország felére első, az eső miatt pedig harmadfokú riasztást adott ki. 24 óra alatt több mint 50 milliméter víz hullhat, a narancssárgával jelölt megyékben 30 mm csapadékra lehet számítani. A helyzet gyorsan változik, úgyhogy aki naprakész akar lenni, az nézze meg az OMSZ legfrissebb adatait.

Az Időkép szerint szombaton sokfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten akár egy-egy zivatar, főként az Alföldön többfelé nagy mennyiségű csapadékkal. Az északi szél sokfelé erős, olykor viharos lesz, és az ország nagy részén csak 15-20 fokra van kilátás, keleten, északkeleten lehet melegebb.

Vasárnap is várható eső, zápor, északkeleten akár egy-egy zivatar is, csak időnként szakadozhat fel a felhőzet, a Dunántúlon pedig erős marad a szél. Max. 16-24 fok várható.

A jövő hét elején már több napsütés lehet, hétfőn keleten, északkeleten és nyugaton, kedden már csak néhol alakulhat ki zápor, talán zivatar. Az északnyugati szél még többfelé élénk lesz. Hétfőn 23-28, kedden 24-29 fok várható. (MET, Időkép)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.