Taxin áthajtó tank, FaceTime-on bejelentkező elnök, robbanás a parlamentben

külföld
2016 július 16., 04:05
comments 35

Péntek este a hadsereg egy része megpróbálta magához ragadni a hatalmat Törökországban. Legelőször az állami televíziót foglalták el Ankarában:

link Forrás

Előbb Youtube-ot, majd a Twittert is blokkolni kezdték az országban. Erdogan elnök a CNN Türk műsorvezetőjét hívta fel FaceTime-on, hogy így szóljon a tévénézőkhöz.

link Forrás

Az elnök felhívására ezrek vonultak utcára országszerte. A korábban lezárt isztambuli Boszporusz-hídon a tömegbe lőttek a puccsista katonák, többen meghaltak.

link Forrás

Ankarában katonai helikopter lőtt a hírszerzés és a rendőrség központjára.

link Forrás

A főbb útvonalakat blokkoló tankok autókon keresztül közlekedtek.

link Forrás

Az ankarai parlamentnél több bomba robbant.

link Forrás
link Forrás

Szombat hajnalban a CNN Türk stúdióját is elfoglalták és kiürítették a katonák.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.